010 minuten - Bijzondere beroepen

Trouwambtenaar: Lydia Poelmans

July 21, 2020 Gemeente Rotterdam Season 1 Episode 4
010 minuten - Bijzondere beroepen
Trouwambtenaar: Lydia Poelmans
Show Notes

'Ik hou altijd zakdoekjes voor happy tears in de aanslag, ook voor mijzelf.'

Na een lange carrière bij de gemeente Rotterdam ging Lydia Poelmans met vervroegd pensioen. Maar achter de geraniums zitten was geen optie: ze liet zich omscholen tot trouwambtenaar, een functie die haar als gegoten zit. “Ik vind elk huwelijk bijzonder. Man vrouw, man man, vrouw vrouw… ik vind het allemaal even prachtig om te doen.” 

Sjoerd vraagt zich af: is trouwen niet hopeloos ouderwets? Wel nee, zegt Lydia. Want in Rotterdam mag je overal, 24 uur per dag in het huwelijksbootje stappen. Dat maakt het extra leuk en daardoor trekt trouwen weer heel erg aan.

Sjoerd praat met Lydia in de prachtige trouwzaal van Landhuis De Oliphant in Charlois.  Over alle soorten huwelijken, over wat wel en niet mag en hoe Lydia eigenlijk zelf tegen het huwelijk aankijkt. En wie van de familie er nou altijd als eerste gaat janken. “Ik heb altijd voor iedereen zakdoekjes bij me, maar soms hou het zelf ook niet altijd droog,” bekent ze. “Liefde kent zo veel gezichten, dat er heel wordt afgelachen en gehuild.”

Presentatie: Sjoerd van Oortmerssen
Regie en montage: Cathelijne Beijn